Bugün Kırtasiyelerde kendine yeni yer bulmuş ve sağlam bir giriş yapmış olan Globox markasının lastikli kapaklı defterini inceleyeceği...

Globox Defter İncelemesi

Ocak 01, 2015 Teknofil 3 Comments


Bugün Kırtasiyelerde kendine yeni yer bulmuş ve sağlam bir giriş yapmış olan Globox markasının lastikli kapaklı defterini inceleyeceğiz.

Kalemler defterle birlikte hediye olarak geliyor. 
Globox, defter dışında tel dosyadan tel zımbaya kadar bir çok ofis malzemesinin üretimini yapan bir firma üstelik fiyatları dip seviyelerde, bakalım kalitesi nasıl?

Dikişleri iltihap yapmış sayfalar
Kağıt rengi bejden biraz daha açık, kırık beyaz gibi. Bendeki çizgilisi olan defterin bir de karelisi vardır diye düşünüyorum. Kağıt yüzeyi pürüzsüz olduğu için ince uçlu kalemlerde takılma yapmıyor.

 Ucuz işçilik kullanıldığı defterin sırtından belli oluyor.Yukarıda ki fotoğrafta gözüktüğü gibi promosyon ajandalarda kilere benzer bir dikişi var.
 Eski ajandaların görünmeyen kısımlarında misprint kağıtlar kullanıldığını bilen biri olarak bu defterde ondan şüpheleniyorum. Ama bu merakımdan dolayı defteri yırtıp bakacak değilim. :)


Yazı testini o gün yanımda getirdiğim bir kaç kalemle yapabildim. Bunlar Lamy Safari,
Pelikan Pelikano ve Scrikss Vintage 84(İncelemesi yakında gelecek). Sırasıyla Lamy Blue-Black , Pelikan 4001 Brillant Green ve Sheaffer Skrip Purple ile mürekkepledim.


Sonuçta arka sayfa savaş alanına döndü. Bir şey yazmak isteseniz kim vurduya gider yazılarınız. Dolma kalemle hiç anlaşamadığını görmüş olduk. Versatil yada roller ile sorun çıkarmayabilir.

*Son olarak ilk resimlerde gözüktüğü üzere deftere büyük bir artı kazandıran pen loopu var. basitçe arka kapağa yapıştırılmış lastikten ibret olsa da ayrıca alınmak istense kendisinden pahalıya gelecek bir handikap. Genişletilebilir cebi yok ama nasılsa yapmayı biliyoruz artık sorun olursa kendimiz yaparız. Öğrenmek için tıklayın.

*Eksisi çok olsa da ekonomik yönden artısı azımsanacak bir defter değil. A5 boyu Turkish lira symbol 8x10px.png 9 A6 boyu ise Turkish lira symbol 8x10px.png 7 den CarefourSA gibi zincir bir markette satılıyor. Ararsanız rahat bulursunuz. Sivaslılar hariç. Onlar Carefour'un yarısı içki reyonundan oluşuyor diye mağaza açtırmıyor. :( 

Sizce alınabilir bir defter mi, yorum yazın.
Herkese Bol Suni Derili Günler :)

3 yorum:

  1. cok guzel bir yorum bilgilendirme icon tesekkurler.ilk defa duydugum icin merak ettim misprint kagit n3dir ne ise yarar? mr google da da arastirdim ama bir bilgi bulamadim.ya4dimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Eskiden, yıllık ajandalarda defter sırtını yapıştırmak için yanlış basılmış kağıtlar kullanıyorlardı. Bu yanlış basılmış ambalaj, reklam&broşür gibi matbular çöpe atılmayıp düşük maliyetle bu ajanda üreticilerine geliyor. Onlarda yırtılmadığı sürece görülmeyen yerlerde bu kağıtları kullanıyorlar.
      Bir anlamda hem kağıt israfı olmuyor hemde maliyet azalıyor

      Sil
  2. iyi aksamlar bana hem klas hem kapak kismi duz kaliteli renk cesitleri olan ve ucuz ajandalar lazim :) var mi onerebileceginiz marka

    YanıtlaSil