Merhaba Kalem Treni Dostları, Yine bir salı günü ve haftalık güncellemeyle karşınızdayım. Bu hafta size yine kahvelerden bahsedeceğim. Ge...

Haftalık #27 Almanya'dan Gelen Kahve ve John Cena'nın Yeni Filmi

Temmuz 04, 2017 Teknofil 0 Comments


Merhaba Kalem Treni Dostları,

Yine bir salı günü ve haftalık güncellemeyle karşınızdayım. Bu hafta size yine kahvelerden bahsedeceğim. Geçen yazımda Etiyopya'dan gelen kahve hakkında instagramdan bir kaç soru gelmişti. Bu sefer de Almanya menşeili bir kahveden bahsediyor olacağım. Eğer merak ettiğiniz bir şey olursa ya da bir merhaba demek için bile Kalem Treni İnstagram hesabına aşağıdaki buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Dallmayr firması sadece kahve konusunda değil tüm yiyecek sektöründe de ün yapmış bir firma. Ama ilk ve en önemli işlerinden biri, çekirdeklerinin el ile işlenmiş porselen kazanlarda bekletildiği söylenen Dallmayr kahvesi.


Benim nasıl edindiğimi sorarsanız koçluğunu yaptığım danışanlarımdan biri ile sabah rutininden bahsederken konu kahveye geldi. 3ü1arada mı içiyorsun diye sorunca "Nein!" dedi bana, filtre kahve içiyorum. Sen ne içiyorsun diye sordu. Sonra ben Dallmayr içerim biraz "Stärke" istersen sana getireyim dedi. Böylece içtiğim diğer kahvelerin yalan olduğunu öğrenmiş oldum. Bulabilirseniz denemenizi şiddetle öneririm.


John Cena denildiğinde aklıma her zaman hareketli "The Time is Now" isimli WWE Şarkısı gelir. (Duddırıttı ♫ Düddırıttı ♫ ) Dövüş gösterilerini pek izlemem, sadece isim olarak bilsem de, bu ismi Film afişinde gördüğüme şaşırdım doğrusu. O sıra vizyonda daha güzel bir film yoktu. Arkadaşımla birlikte Türkçe'ye, Sniper: Duvar olarak çevirilmiş olan filme girdik.



Oyuncu kadrosu son sahnedeki figüranları saymazsak sadece iki kişiydi. Ama şaşırtıcı şekilde filmdeki gerilim bizi baymaktan daha çok bağladı. Nefesimizi tutarak, şimdi ne olacak diye bekleyerek izledik.  Filmin sonu da beyin uçuklatıcı bir şekilde bitti. Zaten Irak Savaşı'nda yaşanılmış gerçek bir olaydan uyarlanmış. Bazı diyaloglarda kesin kitabına sövecek falan derken, hiç bir dine hakaret etmemiş olmaları da güzel bir olaydı. Gitseniz pişman olmayacağınız bir film, tavsiye ederim.

Bu haftalık bu kadar 
Gelecek yazıda görüşmek üzere :)

0 Yorum: