Geçtiğimiz sene Twitter sayfalarında her gün bir güzel kelime paylaşarak başladıkları çalışmaya bu sene kaymağını yiyerek devam ediyor Er...

Bazı Kelimeler Çok Güzel

Nisan 25, 2016 Teknofil 0 Comments


Geçtiğimiz sene Twitter sayfalarında her gün bir güzel kelime paylaşarak başladıkları çalışmaya bu sene kaymağını yiyerek devam ediyor Ertuğrul kardeşler. Güzel kelimeler dükkanı diye bir mecrada kitapta ki bazı kelimeleri bez torbalara, posterlere, kupalara ve bilimum hediyelik eşyaya basıp satıyorlar.

İşin o boyutunu bi  kenara bırakırsak, gerçekten güzel bir işe imza atmışlar çıkardıkları kitapla. Tam bir başucu kitabı. Yatmadan önce bir kaç sayfa kitabı okuyup "Bunun anlamı da buymuş artık rahatça uyuyabilirim." diyeceğiniz bir kitap.

  • Üstelik sadece eski ya da anlamı bilinmeyen kelimeler değil. Mesela ermeni kökenli Şaparing kelimesi "Şapır şupur öpen abi" anlamına geliyormuş. 



Birde sayfanın solunda bir kelimeyi açıklarken sağ tarafta da sevdiğimiz eserlerden - genelde türk klasiklerinden- örnekler vererek kelimeyi bir cümle içerisinde kullanıyor. 
  • Gerçekten kitabın baskısı cildi ve Can yayınlarından çıkmış olması kitabı çekici yapıyor ama 35 Liralık satış fiyatı da "ben sadece tweetleri okusam yeter yaa" dedirtebilir.
Dünya Gününüz kutlu olsun!

0 Yorum: