Merhaba Kalem Treni Takipçileri; Bu  yıl Kasım ayında bizi çok heyecanlı bir etkinlik bekliyor! Geçen sene Yazma Rutini adında bir iki ...

Ulusal Roman Yazma Ayı (NaNoWriMo) Nedir?

Ekim 26, 2017 Teknofil 0 Comments


Merhaba Kalem Treni Takipçileri;

Bu  yıl Kasım ayında bizi çok heyecanlı bir etkinlik bekliyor! Geçen sene Yazma Rutini adında bir iki post paylaşmıştım ama NaNoWriMo ile pek alakalı olmamış, devamını getirememiştim.
Resmi sitesinde; bu işi neden yapıyorsunuz sorusuna "Her yılın kasım ayında dünya, bizim romanlarımıza ihtiyaç duyar." diye cevap veren bir Amerikalı bir grup genç Ulusal Roman Yazma Ayı'nı oluşturmuş. Adına ulusal diyelim ki diğer tüm ülkelerde kendi insanının fikriymiş gibi beğensin demişler. (Tabii bu benim kurduğum hikaye, gerçek tarihçesini bu linkten öğrenebilirsiniz. Bu yazıya sığdıramayacağım kadar şey yaşamışlar. Ama yine de siz benim anlattığım kadarını bilseniz yeterli :))
Elbet hepimizin yazacak bir şeyi vardır. "Hayatımı yazsam roman olur." der çoğu kişi yazmaya ilgisi olsa da bir türlü motive olamaz, o hayatın romanı yazıya dökülemez. Yazamamanın en önemli nedenlerinden biri de çevrenizde yazmanın gücüne inanmayan negatif insanların olmasıdır. Ama bu etkinlik hem belli bir hedef koyup, (ay sonuna kadar 50 bin kelime yazmak gibi) motive ediyor; Hemde çevrenizi aynı hedefe koşan, ilerlemesini takip edip danışabileceğiniz -ve hatta- birlikte yazabileceğiniz insanlarla doldurup ihtiyacınız olan dayanışmayı sağlıyor.

O yüzden bu bir hafta sizin için bir hazırlık haftası olsun. Ay başlamadan neler yapmamız gerektiği ile ilgili daha detaylı bir yazı daha yazacağım. Kullanabileceğimiz aksesuarlar ve uygulamalar ile ilgili olacak ve Kasım 1'de temiz bir başlangıç yapacağız.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere ;)

0 Yorum: