Harry Potter kitaplarını okuduysanız bilirsiniz. Bir tane sırlar odası vardır. Abdesthaneye  benzer bir yerden girilir. Borulardan gelen s...

Sırlar odası gerçekte bir oda değilmiş.

Mart 26, 2016 Teknofil 0 Comments

Harry Potter kitaplarını okuduysanız bilirsiniz. Bir tane sırlar odası vardır. Abdesthaneye benzer bir yerden girilir. Borulardan gelen sesin kaynağı burasıdır.

Hogwarts'takine benzer sır odaları sadece hayal evrenine mahsus değil. Maatteessüf böyle odalar tüm üniversitelerde var. Özellikle devlet destekli vakıf üniversiteleri bu tür olaylarda başı çeken taraf oluyor.


Peki ne amaçla kullanılıyor bu (secret) sır paylaşma siteleri.
Şöyle açıklayayım: Sevgilinizden ayrıldığınızda aranızda, geçen söylenmemesi gerekenleri. Kampüste hoş bulduğunuz her türlü karşı cinsin eşgalini belirtir şekilde " 70küsürüncü yurtta gördüğüm mor pantolonlu çocuk.yarın bende mor giyeceğim beni bul" randevuları ve "101 dersinin hocası çok kaypak bir adam" hakaretlerini ve daha fazlasını görebileceğiniz paylaşımlar bütünü...

Yukarıdaki kolajda adı geçen iki üniversitenin karşılama sayfalarını görüyorsunuz. Eğitim dillerinden ve uluslararası öğrencilerin yoğun olmasından dolayı iki sitede de yalnızca İngilizce açıklamalar olduğunu var sayıyorum. Hatta içlerinden birisi kendi tarzlarını yansıtacağını düşündüğü bir reklam da almış.

Paylaşımda bulunmak için o okulun öğrencisi olmanız gerekmiyor. Google Forms üzerinden
 güvenli ve anonim paylaşımlar yapabiliyorsunuz.

Oldu ki bu sitelerle paylaşımda bulunmaya karar verdiniz. Karşınıza çıkacak ekranlar yukarıdaki gibi. İsimler ve bir cümle "Sende haklısın hocam." hariç tamamen aynı ama paylaşılanlar, paylaşanlar aynı değil maalesef. Bir tarafta duyarlı insanların olduğunu fark ederken diğer tarafta bir topluluk bu kadar mı vurdum duymaz bu kadar mı apolitik olur diye düşünüyorsunuz.


O kadar mühendis adayı Einstein'ın "Bir kum tanesinin sırrını çözebilirsek, bütün dünyanın esrarını öğrenmiş olurduk. " sözünü yanlış yorumlamış olabilir diye düşünüyorum.

  • Onların jargonu dışında bir üslup kullanırsanız, çirkin yüzlerini saklayamadıklarını ilk karede görebilirsiniz. Daha acısı, saklamaya çalışmıyorlar belki de.
İnsan sırlarını kendinden yüksek olanlardan çok, kendinden aşağı olanlara açar. - Balzac

güzel -ihanetsiz- günler dileğiyle.

0 Yorum: