Merhaba, normalde salı günleri yapmaya çalıştığım Haftalık yazılarını aksattığımı fark ettim sebebi ise çizim yapmak için sabahlamam olab...

Haftalık #4 Mürekkep Taşıma Kutusu Yapımı

Mayıs 14, 2014 Teknofil 6 Comments


Merhaba, normalde salı günleri yapmaya çalıştığım Haftalık yazılarını aksattığımı fark ettim sebebi ise çizim yapmak için sabahlamam olabilir. Hatta kanıtları da #PenTrain etiketiyle Instagram'da paylaştım. Oradaki fotoğraflardan bana ulaşıp takibe alabilirsiniz. Bu hafta pek çok şey yapmayı unuttum -yapamadım-. Kitap okuyamadım mesela. Takip ettiğim bloglardaki yazıları dahi okuyamadım zira çizim dosyamı hazırlayıp hocadan devamsızlığım için tolerans istemem gerekiyordu.
 

Beni az çok tanıyanlar bilir tenekeleri ne kadar işlevsel kullandığımı, mesela pastil kutularından portatif ocaklar, kartvizitlikler ve acil durum kitleri oluşturulabilir. En bilinir örneği için pastil kutusuyla yapılan videolara bakabilirsiniz.Okulda herşey yoluna girdiğine göre size uzun konaklamalı seyahatlerinizde yardımcı olabilecek bu mürekkep ve diğer dolma kalem araçlarınızı -Boş yada dolu kartuşlar, konvertör ve enjeksiyonlar vs. - koymaya yarayacak emniyetli bir kutu ile ilgili birşeyler söyleyebilirim.

 
Bu kırmızı tenekeyi Kayseri'ye gitmeden önce kırmızı kasadan sipariş ettim. Tabii Sivas'a gelmesi biraz olaylı oldu, Kayseri Günlükleri yazımda bundan bayağı bir bahsetmiştim. :) Madem başlıkta "Yapımı" dedik o zaman malzemeleri veriyorum...
Kolayı şişelerden içmemizi söyleyen teneke

1 Adet Teneke kutu
1 Adet Çift taraflı bant
1 Adet İzole bant (parabandı)
1 Adet Maket bıçağı
Biraz da hava baloncuklu naylonlardan lazım.


Çarşıdan kolayca alabileceğiniz bu malzemelerle mürekkeplerimizi fabrika kucağındaymış gibi koruyan bir kutu yapıyoruz. İnternetten alışveriş yapıyorsanız bu tür ambalaj malzemelerinden bolca vardır. Atmayın onları, bakın ne güzel işe yarıyorlar :)


Öncelikle "bak bunu patlatması çok güzel oluyor." diyen insanların elinden baloncuklu naylonu sağlam kurtarıp tenekenin içinde dolandırıp ölçüyoruz. içini sadece bir tur dolanacak kadar naylonu maket bıçağıyla kesip artan parçayla kapak içi ve tenekenin tabanı için kesiyoruz. Ölçüleri ürün üzerinden alınız. Sonrasında ise çift taraflı bantı yukarıdaki gibi her yüzeye iki şerit gelecek şekilde yapıştırın. Kolaylık olsun diye üzerindeki jelatinleri sökmeden yapıştırabilirsiniz. Sonra bandın üzerindeki şeritleri söküp naylonu bir köşeden başlayarak banda yapıştırmaya başlayın. Aynı işlemi taban ve kapak içi için yaptıktan sonra izole bant ile naylonun ek yerini kapatın.


Böylece korkmadan valizinize veya çantanıza koyacabileceğiniz bir mürekkep taşıma kutunuz oldu. Kapasiteye gelince, 8 tane 30 ml lik mürekkep veya 5-6 tane 60 ml lik mürekkep şişesi taşıyabilirsiniz. Aradaki boşluklarada kartuş,enjektör,konvertör,peçete ve dolma kaleminizi doldururken ne ihtiyaç duyuyorsanız koyabilirsiniz.


Ben bu hafta sonu Ankara'ya döneceğim için bu kutuyu kullanacağım. Ama tüm mürekkeplerim bunun içine sığmıyor o yüzden bundan bende üç tane var. Ankara'ya dönünce Scrikss incelemelerine devam edeceğim o zaman yine görüşürüz.

Herkese Bol Haftalıklı Günler :)

6 yorum:

  1. Güzel çalışma olmuş emeğinize sağlık.
    Kalemler için de aynı malzemeden yapılmış kalemlikler var olur da akarsa diye yolda bavulda iyi oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emre Bey
      Eldeki malzemelerle işe yarar şeyler yapmaya çalışınca ortaya çıkıyor hep bunlar. Ben bu kutuyu ranzanın kenarında sehpa olarak kullanıyorum aynı zamanda :)
      Yani demek istediğim, herşeyden maksimum verim almaya çalışmalıyız, o ambalaj malzemelerini dolabımda sakladığım için kim bilir bana ne diyorlar bilmiyorum ama ben memnunum halimden :)
      yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nihal Hanım. Yarın trene bineceğim o yüzden kutu çok işe yarayacak. Aynı zamanda toplu bir yerde yaşıyorsanız muhafaza etmek için kullanılabilir

      Sil
  3. Diamine mürekkepleri nereden temin ettiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diamine mürekkepleri Türkiye'de viapera.com satıyor sitenin sahibi aynı zamanda İstanbul'daki panter kırtasiye, orada da bulabilirsiniz.

      Sil