Scrikss incelemelerine şeffaf gövdeli Peak ile devam ediyoruz. Peak, Scrikss'in en ucuz dolma kalemlerinden biri - yada en ucuz ...

Scrikss Peak Dolma Kalem İncelemesi

Ocak 02, 2015 Teknofil 7 Comments



Scrikss incelemelerine şeffaf gövdeli Peak ile devam ediyoruz. Peak, Scrikss'in en ucuz dolma kalemlerinden biri - yada en ucuz dolma kalemi - Üstelik bu Peak'in birden fazla perk'ü var.



Gördüğünüz gibi şişe mürekkeplerde yaptığım kartelayı bu kartuşuyla birlikte gelen kalemde de yapabildim. Çünkü bu kalem kartuşunun ağzı bir pamuklu çubuk kadar geniş! Damağının altında rollerpointlerde bulunan kılcallı yapı kartuşu takıp çıkarırken ortalığı kirletebiliyor. Birde renk değiştirirken orada kalan mürekkep zor temizleniyor.

Bir kaç küçük özellikle bu kalemi fiyatına göre alınabilir hale getirmişler. Bunlardan bir tanesi yaylı iç kapak. Kalemin tam kapanmasını ve açarken kolay açılmasını sağlarken uzun süre kullanılmadığında ucun kurumasını engelliyor.


Uç demişken bu kalemin ucu FMB Sistemi ile değil milimetrik sistemle derecelendirilmiş. Ama standart olarak sadece 0.3mm uçlu olanından bulabiliyorsunuz. Çelik uç beraberinde gelen kartuşun renginde boyanmış. Kartuş olarak ise Platinum Preppy ile aynı kartuşu kullanıyor. Gerçi tamamiyle Platinum Preppy kopyası bir kalem ama bunu fazla dillendirmek istemiyorum :) Kopyalanmış diye düşünmek yerine Platinum kartuşu bulamadığınızda Scrikss kartuşu kullanabileceğinizi düşünün.


Benim için önemli bir eksi olan kısıma gelelim. Kalem ince uçlu olmasına rağmen hemen hemen her kağıtta kanama yada gölgelenme(arkadan gözükme) yapıyor. Bunun için dört farklı kağıtta mürekkebin davranışını inceledim.


Görüldüğü üzere 100gsm gibi kalın bir kağıt kullanmadığınız sürece her kağıtta kanıyor. Belki bunda mürrekkebin payı -suçu- daha büyüktür. Çünkü ince uçlu kalemler daha az mürrekep harcadığı için daha kuru olurlar. Burada tuhaf bir istisna var.

Fiyatına gelecek olursak iki aşağı bir yukarı 10 TL civarı fiyatı var. Parasını gayet de güzel hak eden bir kalem değil mi sizce de?
Herkese Bol Lilalı Günler :)

7 yorum:

  1. Kalem Platinum kopyası değil de, büyük ihtimalle Platinum bunlara Scrikss logosu basıyor :)
    İlk fotoğraftaki ışık olayı çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Sonuçta iki kalem içinde yedek parça bulabilme şansımız artıyor iyi yönden bakmak lazım. Hava komple kapalıydı. Hatta deneme kağıtlarını suni ışıkla çektim birden çizgi şeklinde hüzme belirince kullanayım dedim :)

    YanıtlaSil
  3. Benim bildiğim kadarıyla iki kalemde aynı bantta üretiliyor. Kopya değil aynı Berk'in dediği gibi sadece farklı logo basılıyor.

    YanıtlaSil
  4. bu nor murekkebin markasini biliyor musunuz? bu renge bayildim ve elimdeki bittiginde ayni renk murekkeple doldurmak isterim kartusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı renk mürekkep kartuşu satılıyor. Platinium Preepy için üretilmiş kartuşları da kullanabilirsiniz.
      İyi Günler

      Sil
  5. Hangi marka kartuş kullanabiliriz buna ve nasıl temizleriz benim kalemin içinden çıkan kartuşum biti ama hangi kartuşu alacağımį bilmiyorum , nasıl temizleyeciğimi de .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Scrikss'in bu kalem için üretmiş olduğu kartuşlar var. Aynı zamanda Platinum Preppy için üretilmiş kartuşları da kullanabilirsiniz Genelde 4lü paketlerde satılır.
      Temizliği de akan musluğa kartuş takılan kısmının tutulması ve kalan mürekkebi uçtan akıtması yoluyla yapabilirsiniz. Belli bir süre suyun altında tuttuktan sonra ucu bir peçeteye sarıp kurutmak için sallayın ya da bir kaç saat açıkta bekletin. Güzel günler güzel yazılar dilerim :)

      Sil