Soğuk bir kışın ortasında herkese merhaba! Bu hafta elimde çok kaliteli bir çin malı (Aslında Hong Kong malı) bir kalem var ve Lamy...

HERO 359 Summer Safari & Sheaffer Skrip Purple İncelemesi

Ocak 07, 2015 Teknofil 9 Comments


Soğuk bir kışın ortasında herkese merhaba!
Bu hafta elimde çok kaliteli bir çin malı (Aslında Hong Kong malı) bir kalem var ve Lamy'nin yıllardır çıkarmak istemediği bir renk olan mor renkte.
Fotoğrafları bahçedeki çardakta çektim. İncelememize outdoor katmış olduk 
Açıkça söylemek gerekirse kalem Lamy Safari'nin 'neredeyse' bire bir aynısı. Sadece tasarım patentli olduğu için bir iki noktada değişiklik yapmışlar. Bu incelemede daha çok bunlardan bahsedeceğim.

Yukarıda: Lamy Safari Neon Coral (2014 Rengi)
Ortada: Lamy Safari Red
Altta: Hero 359 Summer Safari Purple
Hero 359'un mordan başka renkleri de var ama neden sadece mor renk (Summer Safari) olan kalemleri revaçta diye merak edecek olursak. Lamy'nin mor renkte kalem üretmediğini öğreniyoruz.
Diğer renkleri ise ucuz olmasından yada bedava konvertor için alınabilir ama yurtdışından sipariş etmeniz lazım.


Resme dikkatli bakarsanız Lamy'nin yuvarlak hatları iki kenarından kesit alınmış şekilde ve kalemi kapaksız koyduğumuzda marka üste gelecek şekilde masada durabiliyor. (En büyük takıntım uçla yazının aynı tarafa denk gelmesi olsa gerek :) Hero'da ise tek yüzeyden kesit alınmış sebebi yukarıda dediğim gibi tazminat vermemek için. Birde arkadaki yuvarlakta Germany yazarken Hero bunu es geçmiş çünkü kalem Çin malı.


Çifte kesit olmamasının en büyük eksisi kapağın arkaya tam olarak girmemesi. Bu, kalemin zaten yeterli uzunlukta olan boyunu uzamasına ve kapak takılı yazarken dengesizlik hissi yaratmasına sebep oluyor. Bir diğer fark ise kapaktaki çiçek. Lamy'de yıldız vida başı şeklinde bir şekil varken Hero'da firmanın logosu olan çiçek deseni var ama Lamyde kapağın içine doğru iken, Hero'da çiçek dışarı doğru kabartma şeklinde işlenmiş.


İçinden Konvertör  çıkıyor demiştim ya. Adamlar öyle birşey yapmışlar ki hem tüm Lamy'lerin kalemine takılabiliyor. Yuvanın içine giriyor pompa ağzı. Hemde isterseniz Standart Avrupa tipi dönüştürücü takabiliyorsunuz ki buda yuvanın üstüne geliyor. Lamy Safari'de Z24 Konvertor kullanılırken olması gereken çentikler Summer Safari'de yok. Bu da içinden çıkan konvertörün Z26 modelinin kopyası olduğunu gösteriyor. Lamy'ye takınca içinde sabitlenmeden dönüyor böyle olunca. Biraz gereksiz bir bilgi ama fark olduğunu söylemem gerekiyordu.

Mürekkebe gelince Sheaffer'ın daha önce mürekkebini kullanmamıştım. Daha kullanır mıyım bilmem çünkü kuru bir mürekkep. Ama rengi, tonu güzel. Biraz daha ıslak olsa severdim bu Sheaffer Skrip'i.

Modelini yanlış yazmışım ama olsun bence 369 daha kafiyeli bir model numarası :)
Yazı denemesini Rhodia Dotpad 80 gr/m2 bloknot üzerinde yaptım. Gayet güzel atlama yok. Cızırtı yok. Uç yapmada Lamy'den daha başarılı diyebiliriz. Şimdi Lamy 20 liraya uç ve 15 liraya konvertör satıyor ya onun yerine bu kalemi alın daha karlı olursunuz.

Fiyat Chartı;
*Mürekkebi bir kaç ay önce 15 Lira Ankara'da Zeki Kırtasiye'den almıştım.
*Kalemi İnternetten sipariş verdik. 35 Lira ödedik. Kargo hariç.


Herkese Mor Karlı Günler:)
-ki bu imkansız-

9 yorum:

  1. Hero'nun logosu çiçek. Bendeki eski esnek uçlu Hero kalemlerde de çiçek logosu mevcut. Bu arada, mor Hero, sadece rengi için bile alınırmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Çin kaynaklı web sitelerine bir türlü giremeyince rastgele bir desen koymuşlar diye düşündüm. Yorumunuzla bizi bilgilendirdiğiniz içi teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Peki Hero'nun ucu Lamy'e takılabilir mi. Takılırsa uç yerine kalem (Hero) almak daha mantıklı değilmi. BIC kullan at dolma kalemden aldığım zevki Lamy Safariden alamıyorum. Lamy Safari Uç=EF

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalemim ucu EF değilmiş lamy safari uç=F

      Sil
    2. Tabii Lamy uçlarıyla birebir uyumlu Hero'nun uçları. O yüzden Bir konvertör bir uç almak yerine komple bu kalemi alalım daha iyi diyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Kalemi hangi siteden aldınız.

    YanıtlaSil
  4. Hero 359'un pastel renkli sürümlerinden birini Ebay'den aldım ve Şeffaf tutamağı açık pembe kapağı ve beyaz gövdesiyle birkaç kalemin birleşimi gibiydi. Içinden çıkan konvertörü de cabası. Beklediğimden çok daha iyi çıktı doğrusu.

    Bu arada, Ebay'e uğrayacak olursanız LAMY Safari benzeri, çok daha ucuz Jinhao 599 modelleri bulmak mümkün. Kalite olarak biraz daha düşük, uçları ve kartuşları Lamy'den farklı ama Safari'yi andırıyor işte. 3-4 Dolarlık fiyatları ile denenebilecek kalemler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jinhao'nun da Safari replikası olarak çıkardığı kalemlere bakmıştım önceden ama Hero'nunki daha çok benziyordu ve mor rengi orjinalde üretilmediği için tercihim oldu. Ama elimde Jinhao'nun Al-Star replikası olarak çıkardığı bir kalem var ve üzerinde Pilot V pen ile aynı model uçtan var benzer damağı kullanıyorlar. Yine konvertör hiç yoksa 15 liralık bir artı kazandırıyor.

      Sil